23948sdkhjf

Peab får ny styrelse-ordförande

Peabs styrelseledamot Anders Runevad med lång erfarenhet från ledande positioner inom bland annat telekom och vindkraft, föreslås som ny styrelseordförande.

Anders Runevad utsågs till styrelseledamot i Peab i samband med årsstämman 2020.

Valberedningen för Peab AB föreslår omval av styrelseledamöterna Fredrik Paulsson, Malin Persson, Karl-Axel Granlund, Liselott Kilaas, Lars Sköld, Kerstin Lindell och Anders Runevad samt nyval av Magdalena Gerger. Mats Paulsson och Göran Grosskopf har båda av åldersskäl avböjt omval.

Magdalena Gerger är idag vd och koncernchef för Systembolaget. Hon har lång internationell erfarenhet från bland annat industri och handel.

Mats Paulsson, en av Peabs grundare, lämnar styrelsen efter att ha varit med allt sedan starten 1959. Styrelsen har beslutat att utse Mats Paulsson till hedersordförande i anslutning till att han lämnar styrelsen i samband med årsstämman. Rollen som hedersordförande är inte en styrelseroll utan är en roll där han kan fortsätta att stödja styrelse och ledning på ett informellt sätt.

Valberedningens övriga förslag kommer att offentliggöras i kallelsen till årsstämman i Peab AB. Stämman kommer att hållas i Grevie den 6 maj 2021.

Valberedningen består av dess ordförande Ulf Liljedahl (AB Axel Granlund), Mats Rasmussen (Ekhaga Utveckling AB), Malte Åkerström (Mats Paulsson) och Göran Grosskopf (styrelsens ordförande).

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125