23948sdkhjf

Hon blir vd för Svensk Byggtjänst

Kajsa Hessel utses till ny vd för Svensk Byggtjänst och efterträder Urban Månsson som valt att lämna efter fem år som vd.

Kajsa Hessel kommer närmast från tjänsten som regionchef hos Sweco. Hon tillträder den nya tjänsten den 1 april.

– Jag ser verkligen fram emot att få vara med och utveckla Svensk Byggtjänst, säger Kajsa Hessel. För mig är Svensk Byggtjänst den samlande kraft som Sverige behöver för att lyckas skapa en riktigt hållbar, effektiv och produktiv samhällsbyggnadssektor. Det är en stor ära att få möjlighet att vara med och driva en sådan meningsfull och viktig verksamhet.

– Vi har stora utmaningar framför oss i vår bransch. Hållbarhetsfrågorna måste fortsätta att integreras i de dagliga processerna och digitaliseringens alla möjligheter behöver användas för att skapa en bransch i samklang med omvärldens krav. Svensk Byggtjänst står idag på stabil grund inte minst tack vare avgående vd Urban Månsson arbete och bolaget ska även i framtiden vara samhällbyggnadsbranschens självklara kunskapscentrum, säger Ingela Lindh.

Kajsa Hessel har sedan 1999 verkat i ledande befattningar inom tjänsteföretag så som rekryteringskonsulting, informationsförlagsverksamhet, konsulting inom byggprojektledning och nu senast installationsprojektering.

Sedan 2017 har hon drivit branschens hållbarhetsfrågor inom Etiska Rådet och som ordförande för branschföreningen Byggcheferna. 2020 blev hon utsedd till Årets Samhällsbyggare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079