23948sdkhjf

Balktillverkaren slår nya rekord

Masonite Beams, tillverkare av lättbalkar i trä, har under året haft en stark tillväxt och summerar året 2020 med ett nytt rekord i Sverige.

- Bolaget gjort en rad insatser för att ställa om under pandemin. Nu står det klart att 2020 är ett rekordår både försäljningsmässigt och sett till antal nya kunder, säger Stefan Öijerholm försäljning- och marknadschef på Masonite Beams, som är stationerat ett stenkast utanför Umeå

Masonite Beams ingår i den norska koncernen Byggma Group och producerar lättbalkar i trä, vilka används i villor, flervåningshus, påbyggnader och industribyggnader.

- Tillväxten har varit frekvent under året och vi ser fler och fler kunder som bygger höga hus med Masonite Beams byggsystem. 

Enligt Stefan Öijerholm klarar byggsystemet ljud och brandklasser, stora spännvidder och snabbar på montagetiden.

På uppdrag av regeringen väntas Boverket ställa allt tuffare krav på minskade utsläpp vid nybyggnation. Som ett exempel införs under det närmaste året ökat fokus på att en klimatdeklaration måste kunna redovisas.

- För bara några veckor sedan tog vi del av resultatet från Svenska Miljöinstitutets livcykelanalys på vårt byggsystem. Resultatet visar att Masonite Beams Flexibla Byggsystem har lägst klimatavtryck för flerbostadshus av de byggsystem som hittils analyserats av IVL. Det här är såklart ett superspännande resultat att ta del av, och det ska bli intressant att se hur vårt byggsystem fortsätter blomstra i Sverige under 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093