23948sdkhjf

Verktyg ska snabbt klimatanpassa

Byggföretagen i Väst och Johanneberg Science Park släpper Byggutmaningarna – ett konkret verktyg för att accelerera branschens klimatomställning.

Byggutmaningarna riktar sig till aktörer som äger, utvecklar, beställer eller bygger fastigheter av olika slag och som vill minska sin klimatpåverkan.

— Vi befinner oss i en klimatkris där byggbranschen har stor påverkan och därmed ett stort ansvar och möjlighet att göra skillnad. Omställningen till ett klimatneutralt samhälle kommer prägla vårt arbete under lång tid.

Medlemmarna i Byggföretagen, stora som små, möter olika utmaningar i miljöarbetet. Därför tror och hoppas vi att företagen genom att genomföra ”Byggutmaningar” kan inspireras av andra företags arbete och goda exempel, säger Anna Lönn Lundbäck, regionchef på Byggföretagen Väst.

Första Byggutmaningen har temat Återbruk, där det finns tre olika utmaningar att anta: Inventera! Målsätt! eller Bygg in!

Byggutmaningarna går att anta en eller flera. För dem som antar utmaningarna arrangeras gemenaamma träffar för utbyte av erfarenheter och experthjälp.

Bakom Byggutmaningarna står Klimat2030 - Västra Götaland ställer om och Byggföretagen med Färdplanen för en klimatneutral och konkurrenskraftig bygg- och anläggningssektor. I temat Återbruk samarbetar vi med projektet Återbruk Väst inom Centrum för Cirkulärt Byggande.

Här kan du läsa mer om Byggutmaningarna

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063