23948sdkhjf

Wästbygg fördubblar resultatet

Wästbygg fördubblar enligt segmentsrapporteringen sitt resultat till 67 miljoner, men minskar intäkterna med 92 miljoner jämfört med det tredje kvartalet 2019.

Byggföretaget Wästbygg, som gjorde börsdebut tidigare i oktober i år, redovisar enligt delårsrapporten och segmentsrapporterigen intäkter uppgående till 773 miljoner jämfört med 865 miljoner motsvarande kvartal förra året, enligt ett pressmeddelande från byggbolaget.

Rörelseresultatet landar på  67 miljoner kronor (34).

– Siffrorna för årets tredje kvartal är nu klara och det känns positivt att återigen få presentera en stark rapport. Utifrån segmentsrapportering, det vill säga med hänsyn tagen till successiv resultatavräkning i egenutvecklade bostadsrättsprojekt, redovisade vi ett rörelseresultat på 67 miljoner kronor för kvartalet.

Det är nästan dubbelt så mycket som samma period förra året. Orderingången under tredje kvartalet har varit god och har delvis kompenserat för den svagare orderingång än normalt som vi upplevde under kvartal två, kommenterar Jörgen Andersson, vd på Wästbygg Gruppen AB, i ett pressmeddelandet.

Från och med delårsrapporten för andra kvartalet 2020 resultatavräknas egenutvecklade bostadsrättsprojekt först vid färdigställandet.

Som komplement intäktsredovisas även dessa projekt över tid i segmentsrapporteringen då det är koncernens bedömning att detta ger en tydligare bild av koncernens ekonomiska ställning vid varje enskilt rapporttillfälle. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062