23948sdkhjf

Sweco bygger Kinas Silicon Valley

Sweco ansvarar för ett nytt framväxande område bredvid den västra järnvägsstationen i den kinesiska staden Jinan.

– Xijin Times Center är ett nytt framväxande område bredvid den västra järnvägsstationen i den kinesiska staden Jinan. Området kommer att utgöras av 800 000 kvadratmeter kontor, hotell och kommersiella lokaler, säger Möt Ben Leret, arkitekt på Sweco, i ett pressmeddelande. 

– Vårt uppdrag innebär att ansvara för detaljplan och arkitektonisk utformning av samtliga byggnader och landskap. Swecos vision för projektet är en socialt fungerande företagspark för små och medelstora teknikföretag. Vi skapar en stad i staden, med landskapsarkitektur och byggnader i samklang, 

Den nya stadsdelen ligger i anslutning till den nya järnvägsstationen för höghastighetståg.

– Det är en viktig knutpunkt mellan Peking och Shanghai. Vi bidrar till att lösa den växande provinshuvudstaden Jinans behov av ett nytt stort kontorsområde av hög internationell standard.

Konceptet bygger på att de fyra kvarteren får ett gemensamt inre parkstråk som rumsligt och socialt knyter samman området. Xijin Times Center består av 16 höghus totalt, där de övre våningarna främst består av kontorslokaler och hotell. Restauranger och butiker är strategiskt placerade i bottenvåningarna utmed parkstråket, som bildar den gemensamma bilfria mötesplatsen.

– Bilar är det som gälller i Kina, för att motverka bygger vi nära allmänna kommubikationer.

Byggnaderna i den första etappen LEED certifieras och man siktar på Guld.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094