23948sdkhjf

NCC skapar jättevåg

NCC utvecklar och uppför Våghuset i den nya stadsdelen Masthuggskajen.

Våghuset ligger mitt i brytpunkten mellan Haga, Linné och Masthugget i centrala Göteborg. Huset byggs i direkt anslutning till Järntorget och är tillsammans med NCC:s projekt Brick Studios de första kontorshusen i den nya stadsdelen.

Våghuset, som har ritats av White Arkitekter, har en spektakulär gestaltning med sin glasade, vågformade fasad. 

Här etablerar nu advokatfirman Mannheimer Swartling sitt Göteborgskontor. De  får moderna och flexibla lokaler på de tre översta våningarna i huset och utsikt över större delen av Göteborg och dess hamninlopp.

Till lokalerna hör även en stor grönskande takterrass med utsikt över älven, som delas med husets övriga hyresgäster.

Våghuset kommer att certifieras enligt Breeam Excellent och Masthuggskajen är Sveriges första hållbarhetscertifierade stadsdel enligt Citylab.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078