23948sdkhjf

Optimera köper ytterligare två enheter i Småland

Ägarna till Lagadalens Bygghandel AB, med enheter i Värnamo och Vaggeryd, har nu valt att sälja företaget till Optimera Svenska.

Lagadalens Bygghandel var tidigare en del av XL-kedjan och lämnade kedjan i syfte att verka som en fristående aktör, men har nu valt att sälja.

- Optimera är det naturliga valet. Vi delar samma värderingar och syn på hur verksamheten ska bedrivas. Det var också viktigt för oss att sälja till en långsiktig ägare med en tydlig strategi. Det blir bäst både för våra kunder samt vår duktiga personal, menar Henric Sandahl.

Genom förvärvet stärker Optimera sin ställning i Småland ytterligare.

- Vi är mycket glada över att de nu valt att sälja sin verksamhet till oss, säger Magnus Detterholm, Vd för Optimera Svenska AB. Företaget passar bra in hos oss. Det har varit en extremt snabb process med det här förvärvet. Man kan säga att vi fann varandra direkt.

Genom det här förvärvet och förvärven av XL-Bygg i Älmhult och Växjö befäster Optimera sin ställning som den största aktören i Småland.

- Vi kan nu erbjuda en ännu bättre och mer heltäckande service till kunder i hela Småland med enheter på 13 orter, avslutar Magnus Detterholm

Lagadalens Bygghandel omsätter ca 80 miljoner och har åtta anställda i Värnamo och fem anställda i Vaggeryd. Personalen vid båda enheterna erbjuds fortsatt anställning. Lagadalens Bygghandel blir en del av Optimera den 5 oktober

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.131