23948sdkhjf

Bonavas vd får gå

Bonavas vd och koncernchef Joachim Hallengren, lämnar sitt uppdrag som vd för Bonava.

Hallengren kvarstå i sin roll under en övergångsperiod, dock längst fram tills dess att en efterträdare kan tillträda. Arbetet med att rekrytera en ny vd inleds omedelbart, heter det i ett pressmeddelande från Bonava.

Joachim har gjort ett utomordentligt arbete med att börsnotera Bonava och att därefter snabbt etablera varumärket på bolagets olika marknader, med särskilt stor framgång i Tyskland. Bolaget står nu inför ett antal nya utmaningar varför styrelsen har gjort bedömningen att tiden är rätt för att genomföra ett ledarskifte", säger Mikael Norman, styrelseordförande i Bonava.

Jag är väldigt glad över att ha fått möjligheten att leda Bonava genom processen att bli ett börsnoterat bolag och därefter etablera det som en stor aktör i vår bransch. Bolaget är nu väl etablerat på flera marknader och har en stark bas för framtiden. Efter åtta fantastiska år är det dags för mig att gå vidare till nya utmaningar. Jag brinner för Bonava och är motiverad att fortsätta i min roll under en övergångsperiod, säger Joachim Hallengren.

Bonava var ett affärsområde inom NCC fram till 2016, då det börsnoterades genom en utdelning till NCC:s aktieägare. Bonavas aktiekurs utvecklades inledningsvis väl, men har under det senaste året tappat i förhållande till jämförbara bolag.

Fotograf: Pontus Orre

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.265