23948sdkhjf

Gavlegårdarna börjar gräva för Godisfabriken

Nu påbörjas markarbetena för Gavlegårdarnas två bostadshus i Godisfabriken.

Fokus är hållbarhet och de två husen får både träfasad, grönska och smarta miljölösningar.

I mars inleddes de första byggnationerna i stadsdelen Godisfabriken och nu är det dags för Gavlegårdarna att följa efter.

Det har gått sex år sedan bolaget köpte den cirka 47 000 kvadratmeter stora Läkeroltomten av Cloetta. Visionen för den nya stadsdelen Godisfabriken har ända sedan dess varit klar. Här ska en modern och hållbar stadsdel med unika lösningar växa fram.

De två hus som Gavlegårdarna bygger får Ahlgrens Torg och de bevarade industribyggnaderna som närmaste grannar men också Diléns Saluhall som öppnar lagom till att hyresgästerna får flytta in i slutet av år 2022.

En Carmencita-rönn som senare får sin fasta plats i Godisfabriken kommer planteras. Rönnen, som både blommar och ger bär, blir en symbol för Gavlegårdarnas bidrag till en grön och levande stadsdel.

Onsdagen den 16 september hålls en startceremoni för Gavlegårdarna, Deltar gör förutom Gavlegårdarna, den entreprenör som fått uppdraget att bygga de två moderna och innovativa husen. Eko-arkitekt Jason Pomeroy finns med live och på länk, direkt från Singapore.

En namntävling ska lanseras, där alla Gävlebor får möjlighet att hitta namn på de två husen och därmed skriva in sig historien. Dessutom har den fjorton meter långa skylt som berättar mer om platsens historia och framtid just kommit på plats.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.081