23948sdkhjf

Kanozi Arkitekter växer kraftigt i Stockholm

Parallellt med projektet i Sickla jobbar Kanozi-kontoret med bostads-och stadsutveckling på flera ställen i Storstockholm.

Kanozi är samtidigt sysselsatt med omfattande co-working-och kontorsinredning av bland annat Sergel-kvarteren med Vasakronan som beställare.

För drygt ett år sedan flyttade Stockholmskontoret till större lokaler och växte även i personalstyrka med ökad kompetens och gedigen erfarenhet. Tack vare detta, kunde bygghandlingsprojekteringen av prestigeprojektet Sickla Station flyttas från huvudkontoret i Göteborg till Västerlånggatan i Stockholm.

– Vi fick uppdraget att rita Sickla Station av byggherren Atrium Ljungberg. Och för att kunna möta deras omfattande krav och önskemål i detta projekt har vi byggt upp ett komplett arkitektkontor i Stockholm som kan hantera allt från tidiga skisser, projektutveckling och hyresgästanpassningar i ett brett spektrum till detaljerad bygghandlingsprojektering i delad generalentreprenad-form, säger Johan Casselbrant, huvudägare på Kanozi Arkitekter och kontorschef för Stockholmskontoret.

Projektet med Sickla Station är det första samarbetet mellan Kanozi Arkitekter och Atrium Ljungberg.

– Det är alltid kul med nya arkitekter, vi hade ingen aning om att Kanozi fanns på Stockholmsmarknaden innan, säger Marcus Bågenvik, projektchef på Atrium Ljungberg.
Intressant att ni valde att arbeta med Kanozi Arkitekter utan tidigare kännedom, hur kommer det sig?
– Ja, helt enkelt för att de vann en tävling där vi och Nacka kommun tyckte att deras förslag var bäst. Rent spontant så är dem vi jobbar med på Kanozi Arkitekter både lyhörda och professionella. För vår del lägger vi även stor vikt vid personliga relationer, då brukar det alltid bli ett bra slutresultat, säger Marcus Bågenvik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063