23948sdkhjf

Monterar superbalk på Malmö Arena Tower

I dag på förmiddagen sätter byggherren Percy Nilsson på plats en superbalk på Malmö Arena Tower som ska bära 1 300 ton (etttusentrehundra ton).

Balken är 30 meter lång och medför bland annat att Malmö Arenas yta för inlast och arenalogistik blir väderskyddad.

Att utvecklingen i Hyllie går framåt i ett rasande tempo är allmänt känt. Bostäder och kontor fylls med människor och gator och torg har fått liv och puls.

Först ut att stå färdigt i Hyllie var Malmö Arena 2008 och just nu bygger Percy Nilsson den sista etappen i arenakvarteret och därmed blir hela kvarteret komplett med arena, hotell, träningshall, kontorsytor och 2 parkeringshus.

I samband med de stora evenemangen i Malmö Arena krävs stora ytor för uppställning av gigantiska lastbilar, bussar och TV-bussar och det är för att denna logistik fortsatt skall fungera som superbalken monteras. Balken som byggs över inlastytan på Malmö Arenas norra sida, skall bära 4 garageplan och 3 våningar kontorshus om 1300 ton (jämförelsevis lyfte Kockumskranen fartygssektioner som vägde i snitt mellan 1200-1300 ton). I kontorshuset kommer bland annat Entry Point North husera, som bedriver flygledarutbildning för 400 internationella elever.

Superbalken som väger 50 ton och är 30 meter lång, transporteras i 3 delar och bakom konstruktionen står JS Smide i Skurup som ansvarar för att balken transporteras på ett säkert sätt på E65:an och lyfts på plats av en gigantisk lyftkran.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078