23948sdkhjf

Han blir ny chef för Stordalens fastighetsbolag

Daniel Stenbäck blir CEO för Strawberry Forever och Strawberry Brothers, samt styrelseordförande för Strawberry Properties.

Daniel Stenbäck har arbetat vid Nordic Choice Hotels i fyra år som Chief Development Officer, skriver Strawberry Group i ett pressmeddelande.

Utöver de hel- och delägda hotellfastigheterna blir också projekt- och förvaltningsbolaget Nordic Property Management en del av den nya organisationen. Stenbäck kommer fortsatt sitta i koncernledningen och vara ansvarig för nyetablering och fastighetsutveckling för Nordic Choice Hospitality Group.

– Genom att samla ansvar och resurser på detta sätt så gör vi en samlad satsning för att skapa de bästa hotellen för våra gäster, säger Strawberrys grundare Petter Stordalen.

Stenbäck tillträder tjänsten den 10 augusti och kommer att fortsätta att vara en del av Nordic Choice Hotels koncernledning. Han har lång erfarenhet från hotellbranschen bland annat som tidigare VD för First Hotels, Senior Vice President för Nordic Hotels & Resorts, VD på Gothia Towers och Clarion Hotel Post, samt ledarpositioner i branschorganisationen Visita i Västsverige.

– Det är en utmanande roll i en utmanande tid som jag tackat ja till. Men är det någon gång som man ska våga satsa och tänka nytt så är det nu. Vi samlar nu förvärv, utveckling och förvaltning av alla fastigheter och operatörskontrakt i en och samma funktion och jag är helt övertygad om att det kommer ge oss som koncern ökad kraft och tempo för att snabbast möjligt ta oss ur den kris vi är i just nu men också fortsätta pusha den här branschen framåt, säger Daniel Stenbäck.

Stenbäck kommer fortsatt ansvara för Strawberry Livings verksamhet som bolagets styrelseordförande.

I magasinet Fastighetsvärlden nr 4 finns en kartläggning av Strawberries fastighetstillgångar. Via de tre bolagen Strawberry Property, Strawberry Brothers och Strawberry Forever äger Stordalen fastigheter för cirka 22 miljarder svenska kronor, inkluderat hans andel i några av fastigheterna som ägs via JV:n. Stordalen uppger belåningen till mellan 47 och 55 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094