23948sdkhjf

Stena Fastigheter flyttar

Malmölokaliserade fastighetsbolaget flyttar sitt huvudkontor till Malmö Nyhamn.

Efter över 20 år på Stortorget var det dags att byta till Kolgahuset vid inloppet till Malmö Nyhamn.

– Som ett av stadens första funkishus är Kolgahuset viktigt både ur ett arkitektoniskt och historiskt perspektiv, och dessutom beläget i Nyhamnen, ett av Malmös mest spännande utvecklingsområden. Hållbar stadsutveckling handlar mycket om att återanvända och utveckla äldre fastigheter och anpassa dem till ett modernt boende och arbetsliv, säger Unni Sollbe, vd på Stena Fastigheter Malmö.

Stena Fastigheter väljer att flytta ut ur lokalerna och ta plats i en annan av sina äldre fastigheter i en del av Malmö som utvecklas snabbt.

– Vi har suttit på Stortorget i över 20 år. Det är ett centralt och attraktivt läge nära till butiker, restauranger och kommunikationer. Men nu har tiden kommit för att flytta och därmed kunna erbjuda lokalerna till våra kunder, säger Unni Sollbe.

Kolga ritades av arkitekt Carl-Axel Stoltz och var ett av Malmös första funkishus. Fastigheten stod färdig 1935. Idag pågår en invändig renovering för att skapa moderna kontor för framtidens företag. Hållbarhetstänk och varsam utveckling med målet att bevara husets historiska karaktär har en framträdande plats i renoveringsarbetet. Fastigheten består främst av kontorslokaler men rymmer också ett mindre antal lägenheter. I huset finns även en allmän takterrass som erbjuder en fantastisk utsikt över Malmö stad och Nyhamnen – dessutom med en glimt av Öresund.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.297