23948sdkhjf

Veidekke bygger i Borås

Utvecklar område i Tosseryd

Veidekke Eiendom har förvärvat en fastighet i Borås där ett nytt bostadskvarter med radhus ska utvecklas. Den aktuella fastigheten är belägen i Tosseryd som ligger cirka 5 kilometer från Borås Centrum. En ny detaljplan för området har nyligen blivit antagen och Borås Stad planerar för ca 400 bostäder, en ny förskola och ett mindre centrum med butikslokaler i området. Veidekke Eiendom har som målsättning att bygga cirka 30 radhus och säljstart för bostäderna är planerad att ske i början av 2021.

- Det här blir vårt första projekt i Borås och vi ser verkligen fram emot att utveckla den här platsen i dialog med kommunen, säger Mats Fryxell, affärsenhetschef för VeidekkeFLEX

Radhusen som ska utvecklas i Tosseryd kommer att vara s.k. VeidekkeFLEX-radhus med flexibel planlösning. De flesta hus kommer att ha en boyta om 102 kvm som fördelar sig på två plan. Köparna till husen kommer att få välja mellan 6 olika planlösningar med 3 till 5 rum och kök samt möjlighet till dubbel takhöjd över kök eller vardagsrum. Valet av planlösning är alltid kostnadsneutralt i VeidekkeFLEX-bostäder vilket innebär att priset inte påverkas av vilket planlösningsalternativ som väljs.

Med detta förvärv intensifierar Veidekke Eiendom sin satsning på prisvärda bostäder med VeidekkeFLEX-konceptet som grund. Affärsenheten som ansvarar för satsningen har nu pågående projekt i 15 olika kommuner i Sverige och ambitionen är att närvaron på strategiska orter ska stärkas än mer under året. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094