23948sdkhjf

XL-Bygg förlänger avtal med Genesis IT

Det är Mestergruppen Sverige, ägare av varumärkena och bygghandelskedjorna XL-Bygg, Bolist och Järnia som sluter det nya avtalet.

Avtalet sträcker sig fram till utgången av 2024 och befäster långsiktigheten i den relation parterna haft sedan 2009, skriver Mestergruppen i ett pressmeddelande.

Det nya avtalet innebär vissa prisreduceringar för Mestergruppen och XL-Bygg kedjan totalt sett.

Som en följd av ägarförändringarna där Mestergruppen förvärvat en majoritet av aktierna i XL-Bygg namnändrat till Mestergruppen Sverige kommer vidare vissa funktioner som tidigare hanterats i iFenix istället att hanteras i andra system.

Bedömningen är att utfallet av det nya avtalet ger en omsättningsminskning med cirka 2 miljoner kronor per månad som en effekt av de förändrade avtalsvillkoren.

Genesis IT ser samtidigt att de nya ägarförhållandena inom XL-Bygg kedjan öppnar möjligheter för att rikta erbjudandet även till Mestergruppens övriga varumärken.

- Avtalet blir tillgängligt för alla våra handlare i XL-BYGG, BOLIST och Järnia och det finns möjlighet för fler att ansluta sig. Vi hade inte fått till detta avtal utan stöd av Mestergruppen i Norge som har stor kunskap på IT-området och erfarenhet av stora komplexa IT-förhandlingar. Detta är bara en i raden av synergier som vi kan göra mellan länderna, säger Tobias Erhardt, IT-chef för Mestergruppen Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062