23948sdkhjf

3Hus planerar 42 lägenheter och åtta radhus i Landskrona

Fastighetsbolaget 3Hus köper bolaget Kronan 2 av Landskrona stadsutveckling AB. Affären omfattar delar av Sjukhuskvarteret, där 3Hus planerar att bygga ett 16-våningshus, flera radhus och även lägenheter i den så kallade Överläkarvillan.

År 2015 köpte Landskrona stadsutveckling AB fastigheter i Sjukhuskvarteret och påbörjade en planering för framtida byggprojekt. 2018 vann detaljplanen för kvarteret laga kraft. Planförslaget omfattar ett 60-tal bostäder fördelat på 8 radhus, cirka 42 lägenheter i ett 16-våningshus och renovering av den före detta Överläkarvillan, med 4 lägenheter. Överläkarvillan som byggdes 1909 är ritad av stadsarkitekt Fredrik Sundbärg. 

– Vi ser stor potential i området som ligger nära Landskrona station och stadskärnan. Vi tror att det finns ett stort intresse på marknaden för det här projektet och är glada över att få chansen att bygga i Landskrona, säger Joakim Lindahl, projekt- och fastighetsutvecklare på 3Hus.

Landskrona stadsutveckling AB ser affären som en möjlighet att lyfta ett område som tidigare varit eftersatt.

– Här finns alla möjligheter att skapa nya attraktiva bostäder på centralt läge i Landskrona och lyfta fram den vackra Överläkarvillan som är belägen vid en av entréerna till området, säger Lars Bengtsson, vd för Landskrona stadsutveckling AB.

En övergripande ambition med försäljningen är att öka utbudet av bostads- och äganderätter i stadskärnan för att skapa balans mellan olika upplåtelseformer. Området domineras i dag av hyresrätter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062