23948sdkhjf

BC Hedlund köper skivgrossisten

BC Hedlund Holding tecknar avtal om förvärv av Gröning Board i Falun. Affären och tillträde skedde den 15/6–2020.

Gröning Board är ett grossistbolag som levererar skivmaterial till återförsäljare inom bygghandel och till industrier inom hustillverkning, inredning, emballage med mera.
Gröning Board har sitt säte och lager i Falun och distribuerar sina produkter till största delen inom Dalarna, Gävleborg, Hälsingland och Mälardalen.

Gröning Board AB har 8 anställda och omsätter runt 60 miljoner svenska kronor. 

BC Hedlund Holding äger sedan tidigare Maxmoduler Produktion samt Lööve Global  och adderar nu Gröning Board till koncernen som förväntas omsätta cirka 300 miljoner svenska kronor 2020.

Det känns förstås jättebra och då vi har haft ett samarbete sedan tidigare mellan våra bolag så kändes affären som ett naturligt steg för att tillsammans bli en starkare aktör inom grossistledet för skivmaterial i Sverige, säger Christer Hedlund, styrelseordförande och ägare i BC Hedlund Holding

– Att vi dessutom trivs bra tillsammans med medarbetarna i Gröning Board gör det hela än bättre, menar Hedlund som också tillträder som ny styrelseordförande i Gröning Board.
Syskonen Örjan och Ylva Elfström fortsätter som tidigare i Gröning Board med Örjan som vd och Ylva som kontorschef och syskonen har också kvar ett delägarskap i bolaget framåt.
– Målsättningen är Gröning Boards kunder ska känna igen sig i bolaget även framgent, säger Hedlund.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109