23948sdkhjf

Peab säljer – nya ägare räddar flygplats

Kommuner bildar ett nytt gemensamt bolag och köper genom det Ängelholm - Helsingborgs flygplats av nuvarande ägaren Peab.

Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Perstorp och Ängelholms kommuner står bakom det nya bolaget.

SAS och även Amapola i samarbete med BRA börjar flyga igen den 15 juni.

– Det är glädjande att vi nu hittat en lösning som innebär att vi tryggar driften och den fortsatta verksamheten för Ängelholm-Helsingborgs flygplats. Tillsammans bildar vi sju kommuner ett gemensamt bolag som från och med den 1 september tar över driften och ägandet. På så sätt kan vi trygga flygplatsen som viktig infrastruktur för många som bor och verkar i Nordvästra Skåne, säger Robin Holmberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Ängelholms kommun.

Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg och ordförande i Familjen Helsingborg.

– Flygplatsen är viktig för invånarna och näringslivet i nordvästra Skåne eftersom det i dagsläget inte finns konkurrenskraftiga alternativ för att ta sig mellan vår region och Stockholm. Utan flygplatsen skulle vår regions attraktivitet och konkurrenskraft minska. Därför har sju kommuner nu tagit ansvar för att rädda flygplatsen, så att vi säkrar att näringslivet och invånarna har en förbindelse på en timme till Stockholm.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079