23948sdkhjf

De blir entreprenör för Umeås nya polishus

Umeåbaserade bygg- och projektföretaget Rekab Entreprenad får uppdraget att vara med och utveckla nya polisstationen i centrala Umeå. 

Med helt unik arkitektur planeras den nya polisstationen bli en av landets modernaste med preliminär inflyttning under hösten 2022, skriver fastighetsägaren Diös.

Med huvudkontor i Umeå har Rekab fokus på att bygga och utveckla samhällsviktiga byggnader.

Den nya polisstationen blir en nybyggnation som länkas till den befintliga fastigheten på den aktuella adressen, där Rekab ska svara för såväl projektering som utförande.

- I ett nära samarbete med både Polismyndigheten och Rekab kommer vi att skapa en modern polisstation som uppfyller kraven på hög tillgänglighet, god arbetsmiljö och ändamålsenliga lokaler,  säger Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå.

- Vi är mycket stolta över att ha fått uppdraget att bygga Umeås nya polisstation som också väntas bli en av landets modernaste. Vi brinner för samhällsbyggnad vilket gör att samarbetet med Diös och Polismyndigheten känns helt rätt. Nu ser vi fram emot att tillsammans ta nästa steg, säger Anton Johansson, vd, Rekab Entreprenad.

- Det nya polishuset kommer att innebära en väsentligt förbättrad arbetsmiljö för våra medarbetare och en möjlighet för verksamheten att kunna växa som planerat, säger Michael Rystedt, lokalpolisområdeschef i Umeå, Polismyndigheten.

Nu inleds projekteringsprocessen och utvecklingen av den befintliga fastigheten på Signalgatan påbörjas inom kort.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109