23948sdkhjf

Serneke uppför science-labb i Solna

Serneke tecknar samverkansavtal med Akademiska Hus för utveckling av life science-laboratorium i Solna.

Ombyggnationen omfattar 24 000 kvadratmeter och beräknas vara klart våren 2022. 

Campus Solna nära Karolinska Institutet siktar på att bli ett av världens starkaste life science-kluster.

Akademiska Hus investerar 275 miljoner kronor i att bygga om Retziuslaboratoriet där nya verksamheter med koppling till medicin och hälsa ska få möjlighet att etablera sig.

– Vi är otroligt stolta över att få vara den entreprenör som får möjligheten att bygga om en sådan viktig samhällsfastighet och som kommer bidra till en svensk satsning inom life science. Dessutom ser vi fram emot ytterligare ett bra samarbete med Akademiska Hus, säger Marlene Wiberg, arbetschef på Serneke.

– Genom att bygga om Retziuslaboratoriet ser vi fram emot att kunna erbjuda flera nya aktörer möjlighet att flytta till området och ta del av de centrala mötesplatser som skapas för kunskapsutbyte, utveckling och innovation inom life science, säger Hayar Gohary, projektdirektör på Akademiska Hus.

Projektet består av två delar, där den första omfattar upprustning och uppgradering av fastighetens generella och gemensamma funktioner. I den andra delen byggs de nya kontors- och labbmiljöerna för de kommande hyresgästerna.

På uppdrag av Akademiska Hus kommer fastigheten att inventeras för att se över möjligheten att återanvända befintligt byggmaterial genom att demontera och återmontera. Byggstart beräknas till juni 2020. Den första hyresgästen beräknas flytta in våren 2021 och våren 2022 ska allt stå klart.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.281