23948sdkhjf

NCC:s Petra Krüger tar plats i grön styrelse

Petra Krüger, ny Sverigechef för NCC Property Development, väljs in i styrelsen för Sweden Green Building Council.

I samband med årsmötet i organisationen för hållbart samhällsbyggande; Sweden Green Building Council (SGBC) valdes Petra Krüger, NCC, samt Mats Hederos, vd AMF Fastigheter, in i styrelsen.

– Jag är mycket glad och ödmjuk inför förtroendet att bli invald i Sweden Green Building Councils styrelse. Behovet av erfarenhet och kunskap är stort och ett branschgemensamt forum för att diskutera, utbilda och driva utveckling är av avgörande betydelse för att säkra framdrift i dessa viktiga frågor, säger Petra Krüger, Sverigechef NCC Property Development.

Sweden Green Building Council har ett stort nätverk av experter för erfarenhetsutbyte och inspiration och erbjuder verktyg och utbildning i miljöcertifiering av byggnader, stadsdelar och anläggningsprojekt. Många av NCC:s projekt miljöcertifieras till exempel genom SGBC:s system BREEAM eller Miljöbyggnad.

– Vi ser att det finns en stor efterfrågan på kunskap om att utveckla och bygga hållbart och att NCC nu är representerade i SGBC:s styrelse är värdefullt för vårt framtida arbete, säger Henrik Landelius, affärsområdesansvarig NCC Building Sverige.

NCC och 12 andra företag och organisationer grundande tillsammans SGBC 2009. Sedan dess har mer än 400 medlemmar anslutit sig.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062