23948sdkhjf

Siedle skapar helhjärtade förbindelser

Anrikt tyskt företag ledande inom intelligent byggnadskommunikation

Med rötter tillbaka till mitten av 1700-talet har tyska Siedle representerat kvalitet och innovation i 270 år. Dygder som kombineras med skarpt fokus på hållbarhet, design och användbarhet, när Siedle utvecklar och producerar lösningar, som är bland de ledande på marknaden inom dörr- och byggningskommunikation. 

Historien om Siedle börjar i mitten av 1700-talet, då Mathäus Siedle började stöpa mässingdelar till produktion av klockor på hans gård i södra Schwarzwald. Mer än 100 år senare etablerade hans barnbarnsbarn Solomon Siedle ett nytt företagsområde, när han i 1887 började tillverka telefoner. I 1935 introducerade Siedle en helt ny uppfinning: Portavox Port-telefonen, som var den första i sitt slag.  

"Siedle har varit made in Germany på egna produktionsanläggningar sedan 1750. Vi löser fortfarande mer än 80 procent i egen produktion, som inte bara bidrar till att säkerställa hög kvalitet utan dessutom till en försvarlig och hållbar produktion.”  
Allan Mikkelsen, försäljningschef, Siedle Nordic A/S

Modernt och miljövänligt

I dag är Siedle ett högteknologiskt företag med en modern produktionsenhet i Schwarzwald. Området, där det hela började och där människor alltid har betraktats som ambitiösa arbetare och flitiga hantverkare. Baserat på digitalt styrda produktionsmaskiner, välgrundad kunskap och traditionellt hantverk produceras serier och enskilda ämnen i kompromisslös kvalitet.

– Siedle har varit made in Germany på egna produktionsanläggningar sedan 1750. Vi löser fortfarande mer än 80 procent i egen produktion, som inte bara bidrar till att säkerställa hög kvalitet utan dessutom till en försvarlig och hållbar produktion, säger Allan Mikkelsen, försäljningschef hos Siedle Nordic A/S.

– I dag finns en tendens att saker ska gå snabbt och vara så billigt som möjligt, men på Siedle arbetar vi hårt för att skapa en ordentlig arbetsmiljö och minska miljöpåverkan genom energibesparande produktion, ansvarsfull avfallshantering och användning av material med lång livslängd, fortsätter han.

Skräddarsytt för byggnad och användare

Korrekta produktionsvillkor och kvalitetsmaterial står inte ensamma. Med mer än 100 nationella och internationella designutmärkelser fokuserar Siedle på att kombinera elegant design med meningsfull materialitet och genomtänkt funktionalitet. En kombination mot den perfekta lösningen för både byggnaden och användaren.

– Vi arbetar tätt med arkitekter och tar utgångspunkt i hela entréområdet jämfört med färger, material och stil, när vi ska hitta rätt lösning. Vi prioriterar dessutom intuitiv betjäning av komplex teknik så att användare upplever barriärfrihet i form av entydiga symboler, stora knappar och tydliga kontraster, säger Allan Mikkelsen.

OM SIEDLE:

  • Från att vara pionjärer inom dörrtelefonsystem har Siedle utvecklats till innovativt ledande inom byggnadskommunikation. Siedles anläggningar används över hela världen – i små och stora bostadshus, företag, kliniker, konserthus, museer med mera.
  • En Siedle-anläggning följer sin ägare i årtionden. Företagets stora sortiment av reservdelar och omfattande service säkerställer anläggningarnas funktionalitet och bibehåller deras värde under mycket lång tid. Det är dessutom möjligt att koppla ny teknik och smarttelefonapplikation till Siedle-system helt tillbaka från 1970-talet.
  • Siedle Nordic representerar Danmark, Sverige, Norge och Finland med 20 erfarna medarbetare, som bidrar med att förverkliga individuella kundförfrågningar, tillhandahålla teknisk support och säkerställa snabb och problemfri leverans. Huvudkontoret för den nordiska filialen ligger i Hvidovre, Danmark.
  • Läs mer på siedle.dk
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078