23948sdkhjf

Veidekke bygger varsamt

Byggföretaget tecknar avtal med Higab för ombyggnad av snart hundraåriga Göteborgs Stadsteater.

Projektet är en utförandeentreprenad på 84 miljoner svenska kronor och byggstart är beräknat till mitten av maj 2020.

– Tillsammans med Veidekke som entreprenör är jag övertygad om att vi kommer lyckas genomföra ombyggnaden på ett framgångsrikt och varsamt sätt, säger Louise Martinsson, projektledare på Higab.

Det omfattande arbetet med att uppdatera den vackra teaterbyggnaden genomförs under 2020 och 2021 och innebär att teatern kommer få en tredje scen i källaren för mindre uppsättningar. Här kommer det byggas en ny restaurang, foajé, artistfoajé, sidoscen och toaletter. Det tillkommer även en ny bar och nya barfunktioner i huset. Samtidigt sker renovering av fasader, avloppsstammar och ytskikt i trapphus och loger. Under projektet kommer en översyn av tillgängligheten att göras.

– Vi vill tacka Higab för det fortsatta förtroendet. Vi ser framemot ett gott samarbete i ett projekt som kommer tillföra stort värde för Göteborgs Stadsteater och dess besökare, säger Mattias Bylerius, regionchef på Veidekke Bygg Väst.

Göteborgs Stadsteater invigdes den 29 september 1934, men verksamheten startade 1918 och teatern är därmed Sveriges äldsta stadsteater.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.219