23948sdkhjf

Viljestark tjej sticker ut

Petronella Hjelmstedt, blev en av fyra Bygmastipendiater. Som ensam tjej i klassen lyckades hom ta en självklar plats på programmet Bygg och anläggning.

Under coronavänliga former firades under Valborgsmässoafton hela fyra sistaårselever på bygg- och anläggningsprogrammet vid Stockholms byggtekniska gymnasieskola, då Bygmastipendiet traditionsenligt delades ut.

En av stipendiaterna, Petronella Hjelmstedt, på skolans särgymnasium, hyllades lite extra. 

På skolgården med enbart ett fåtal ur personalen på behörigt avstånd som publik, läste rektor Stefan Säll upp motiveringarna och överlämnade diplom till de glada och stolta eleverna. Bygmas representant Jessica Villaroel överräckte prischeckar samt välfyllda, exklusiva verktygsväskor.

Stipendiaten Petronella Hjelmstedt på gymnasiesärskolan tilldelades prissumman 10 000 kronor med motiveringen:

”Att i fyra år som ensam tjej, på ett program med inriktning Fastighet, Anläggning och Byggnation vinna respekt och ta en självklar plats i skolan är inget som kommer oförtjänt eller utan insats. Genom att hela tiden göra ditt bästa, fokusera på din utveckling, ständigt vilja lära och dessutom arbetat hårt, har du varit ett föredöme och nått framgång. Det har mynnat ut i att du får fina betyg och lämnar skolan med truckkort och har dessutom lyckats ta körkort." 

På Stockholms byggtekniska gymnasiums ordinarie 3-åriga linje valde man att låta tre värdiga vinnare dela på stipendiet om 10 000 kr; plattsättaren David Bergström, muraren Lucas Ramn och träarbetaren Rickard Klinga (ej närvarande vid stipendieutdelningen).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094