23948sdkhjf

Unikt stora anvisningar för Fixfabriken

Göteborgs Stad har öppnat för nya markanvisningar för Fixfabriksområdet - nu är det är dags för kvarteren 3 och 6.

De är nästa steg efter kvarter 5 som markanvisades i höstas i ett av Göteborgs mest intressanta stadsutvecklingsområden.

Nu tas nästa steg i utvecklingen av Fixfabriksområdet när området, känt som Bussgaraget, ska omvandlas till en blandad stadsmiljö med bostäder och verksamheter.

– Läget och storleken med plats för totalt 1200 bostäder är närmast unikt. Det är också kul att se hur det redan omvandlas där Balder och HSB redan nått långt i att bygga sina nya kvarter, säger Mikaela Löndén, projektledare på Fastighetskontoret Göteborgs Stad.

Kvarteren 3 och 6 som nu markanvisas ingår i den del som kallas Bussgaraget som totalt består av sex kvarter. Skalan på kvarteren kommer variera från 3–4 till 6–7 våningar. De nya bostäderna bygger vidare på den existerande kvartersstrukturen med bostadsgårdar som ger plats för socialt liv och samverkan.

Ovanligt stort område
Det är idag ovanligt att ett område i den här storleken kommer ut på markanvisning, i regel rör det sig om mindre områden i centrala delar av staden.

Detaljplanen för Fixområdet medför en tät kvartersstruktur med en hög exploatering.

Det omfattar totalt sex hektar och kommer innehålla totalt 1200 bostäder men ger även plats för butiker, kontor, äldreboende, skola med mera.

Målet med den nya bebyggelsen är att den ska vara ett nytt inslag bland den omgivande bebyggelse som både ska samspela och sticka ut.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065