23948sdkhjf

Byggfirma vann mot kund

Krävde ominstallation efter 10 år

Golvbrunnen hade aldrig uppvisat några probem, men vid en husbesiktning tio år efteråt framkom att den varfelmonterad, skriver VVS-Forum.

Building Supply återger här en förkortad version händelsen.

Då krävde kunden att få jobbet omgjort.

”När brunnsmanschetten saknas eller är felmonterad i golvbrunnen är det inte fackmässigt utfört. Detta kan leda till fuktskador i omkringliggande konstruktioner”, skrev besiktningsmannen i protokollet uppger VVS-Forum vidare.

Eftersom företaget inte ville göra om jobbet gjorde kunden en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden (Arn) och den löd bland annat:

”Bara för att det inte har läckt gör inte att brunnsmontaget är korrekt och fackmannamässigt utfört... Eftersom brunnen är felmonterad ligger ansvaret på entreprenören, som ska åtgärda felet.”

Men byggföretaget motsatte sig även då kravet och höll fast vid att golvbrunnen var korrekt monterad, enligt standarden Säkra Våtrum 2009.

Arn slog dock fast att golvbrunnsinstallation var felaktigt utförd, eftersom monteringsanvisningarna inte hade följts.

Men att kostnaden för företaget att åtgärda felet skulle inte stå i proportion till den betydelse felet hade för villaägaren, menade Arn som avslog villaägarens krav, skriver VVS-Forum vidare.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078