23948sdkhjf

Bygger ut för BIM 

Byggbolaget Hilti, som erbjuder teknik och pogramvara för byggbranschen, öppnar ett nytt teknikcenter för BIM i Rotterdam, Nederländerna. 

Läs också: Finja digitaliserar – grundelement blir BIM 

– Genom ett digitaliserat arbetsflöde kombinerar vi Hiltis globala modelleringsexperter i Rotterdam med vår svenska expertis i Sverige som är baserad på svenska dimensioneringsriktlinjer och byggprocesser. Detta gör att vi kan detaljprojektera t ex installationsupphängningar mer effektivt och med högre kvalitet, vilket sänker projektens totalkostnad, säger Tom Grimmhorn, Projekteringschef på Hilti Svenska AB. 

Det nya BIM Competence Center är en del i Hiltis satsning på att bli, utöver professionell materialleverantör, även en projekteringspartner till byggherrar, konsulter och entreprenörer. 

– Vi samarbetar redan nu med många projekt världen över med hjälp av BIM. För att göra värdet av BIM längs arbetsflödet så konkret som möjligt till våra kunder så har vi byggt BIM Experience Center i Rotterdam. Över 170 kunder har redan varit på besök och upplevt vad Hilti kan erbjuda som projekteringspartner i tidiga projektfaser. Om projekt eller företag är intresserade i denna kundresa, så kan de ta kontakt med Hilti i Sverige, säger Daniel Gmeiner, Head of BIM Competence Center, Hilti Nederland B.V. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125