23948sdkhjf

Renoverar bostäder för nära en miljard 

I somras blev NCC klara med renoveringen av 493 radhus i Danmark, ett halvår före utsatt tid. Nu är det klart att bolaget ska få fortsätta och renovera ytterligare 503 radhus. 

Läs också: NCC bygger i Salem

Projektet gäller bostadsområdet Albertslund Syd åt Bo-Vest. Det nya uppdraget är värderat till cirka 982 miljoner svenska kronor, med möjlighet till ett tilläggskontrakt på ytterligare 90 miljoner kronor. 

– Vi tar med oss de goda erfarenheterna från det första projektet så att vi kan arbeta så effektivt och med så bra kvalitet som möjligt. Med samma organisation som i det första projektet kan vi se till att vår stora kunskap om området kan omvandlas till hög produktivitet, säger Dennis Nielsen, chef i NCC Renovering. 

Genom gott samarbete och god planering kunde man i  den föregående delen i projektet i slutet färdigställa fem bostäder i veckan utan att kompromissa med varken kvalitet eller säkerhet. Renoveringen ger husen, som byggdes på 1960-talet, modern standard och bättre energiprestanda.  

– Vi ser mycket fram emot ytterligare ett långvarigt samarbete med NCC om vårt hittills största renoveringsprojekt i Bo-Vest. Vi förväntar oss förstås att vi tillsammans kan dra nytta av erfarenheterna från grannområdet genom att ha med samma organisation hos både rådgivare, byggentreprenör och byggherre, och vi skulle självklart vara glada om NCC återigen kan bli klara före utsatt tid, säger Peter Føhrby Nybom, senior projektledare inom Bo-Vest. 

Arbetet startar i slutet av februari 2020 och förväntas avslutas i juli 2023. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.25