23948sdkhjf

Världens första hissar med inbyggd uppkoppling 

Hiss- och rulltrappsbolaget Kone lanserar världens första hissar med inbyggd uppkoppling, vilket gör att fastighetsägare kan fjärraktivera digitala tjänster vid behov och skräddarsy hissupplevelsen för användaren, exempelvis genom fullt anpassningsbara infotainmentlösningar. 

Läs också: Karlatornet i Göteborg får avancerat hissystem

– I takt med att byggnaderna utvecklas, kan hissarna också utvecklas på ett sätt som aldrig tidigare har varit möjligt. Hissen är inte längre bara ett sätt att transportera sig mellan olika våningsplan, utan en väsentlig och integrerad plattform som erbjuder intuitiva, stämningsskapande och uppkopplade upplevelser från entré och genom hela byggnaden, säger Kurt Horn, vd för Kone Skandinavien. 

Hissarna i Kone DX-klassen (där DX står för Digital Experience) har inbyggd uppkoppling som standard. Med hjälp av ny teknik och design kan Kone DX erbjuda digitala tjänster som integreras i hissen och uppgraderas i takt med att byggnadens behov ändras. Nya uppkopplade tjänster kan läggas till efter kundens önskemål och behov. KONE erbjuder öppna API:er (application programming interface) som gör det lätt att integrera och styra olika enheter, appar och tjänster i systemet. 

– Kone DX har tagits fram för att uppfylla det moderna samhällets efterfrågan på uppkopplade tjänster och hållbara lösningar. Vi kombinerar morgondagens teknik med dagens byggnader; därmed kan så kallade smarta byggnader verkligen leva upp till namnet, säger Rasmus Anjert, affärområdeschef på Kone Skandinavien. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078