23948sdkhjf

Ica satsar på nybyggd affär – i nytt område 

Matvarukedjan Ica har skrivit under avtal med Aspelin Ramm Fastigheter om att hyra lokaler i ett nybyggt hus i det nya området Pedagogen Park i Mölndal. 

Den nya fastigheten består av två huskroppar, där Ica kommer ha sin Nära-butik i 900 kvadratmeter på bottenplan av den ena. Byggnaderna rymmer totalt 12 000 kvadratmeter kontorsyta och mellan 500 och 600 parkeringsplatser som byggs in och döljs i respektive byggnad.  

– Att Ica väljer att etablera sig i Pedagogen Park bidrar naturligtvis positivt till den fortsatta utvecklingen av området. Vi vet sedan tidigare att handel föder handel och att en bra mix av olika verksamheter är en förutsättning för att skapa livskraftiga miljöer där människor kan leva och tillgodose sina dagliga behov, säger Kristian Höglind, marknads- och försäljningschef på Aspelin Ramm Fastigheter.   

Fastigheten har ritats av arkitekten Gert Wingårdh. 

– De båda byggnaderna har en oregelbundenhet i fasaderna som skapar små spännande torg och mötesplatser samtidigt som de följer gatubilden i området och gör Bifrostgatan till en naturlig entré in till Mölndal söderifrån, säger Kristian Höglind. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156