23948sdkhjf

Castellum bygger ut Ahlsell i Göteborg

Castellum planerar nybyggnationen av sin andra butik för Ahlsell i Göteborgsregionen, denna gången i Hisings Backa.

Ett 10-årigt hyresavtal har tecknats avseende byggnaden om runt 4 600 kvadratmeter. Investeringen uppgår till runt 82 miljoner kronor, inklusive befintlig byggrätt om 12 miljoner kronor. Byggstart är planerad till januari 2020 med beräknad inflyttning mars 2021.

Ahlsell är en nordisk distributör av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Under 2019 färdigställde Castellum ett nytt regionkontor och butik för Ahlsell i Mölndal utanför Göteborg. Nu påbörjas nästa fas i samarbetet.

– Anläggningen kommer att byggas på en attraktiv plats, nära goda kommunikationer, gör detta till ett spännande projekt, säger Henrik Saxborn, verkställande direktör Castellum.

Byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad med målet att nå nivå silver, vilket innebär att byggnaden optimeras för låg energiförbrukning och god inomhusmiljö samt att material med låg klimatpåverkan premieras.

– Efter att vår nya anläggning i Mölndal som Castellum uppförde blivit en succé tar vi nu nästa steg i regionen för att ännu bättre tillgodose våra kunders behov i framtiden Den nya anläggningen kommer att bli ännu större och modernare”, säger Magnus Häggström, försäljningschef Butik Region Väst, Ahlsell.

Inflyttning sker i mars 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078