23948sdkhjf

Serneke möblerar om i styrelsen

Nyss tillsatte Serneke Group en ny Sverigechef och nu föreslås ny ordförande och två nya ledamöter.

Valberedningen i Serneke Group har för avsikt att nominera Jan C Johansson som ny styrelseordförande, samt Veronica Rörsgård och Per Åkerman som nya ledamöter inför årsstämman den 5 maj 2020.

Valberedningen i Serneke Group har fattat beslut om att nominera Jan C Johansson som ny ordförande i styrelsen för Serneke Group.

Jan C Johansson är 65 år och har haft en lång rad toppositioner inom några av Sveriges ledande företag, bland andra vice vd på Vattenfall, vd för Network Operations på Telia samt vd-poster för Boliden och SCA. Bland många styrelseuppdrag finnsäven bland andra Handelsbanken och SSAB. Han är idag verksam i bolagsstyrelser för Vinda, Souminen, Organoclick, Optigroup och Kährs.

Vidare har valberedningen för avsikt att nominera Veronica Rörsgård till ledamot. Veronica är 45 år och i dag verksam som chef inom AcadeMedia-koncernen där hon också sitter i koncernledningen. Hon har tidigare bland annat innehaft poster som Executive Vice President HR och IT i Skanskas koncernledning, varit Sverige-chef på Alumni samt styrelsemedlem i Aditro.

Även Per Åkerman, 55, är av valberedningen föreslagen som ledamot och vice ordförande i styrelsen för Serneke Group. Per har lång erfarenhet från olika ledande roller inom Skanska, bland annat som Executive Vice President för Skanska Sverige och Skanska Polen. Per Åkerman kommer verka som arbetande styrelsemedlem med ett uppdrag som strategisk konsult för bolagets ledning, ett uppdrag han påbörjat vid årsskiftet.

De kommande nomineringarna innebär att styrelsen i Serneke Group utökas med en person.

Ola Serneke är vd och storägare i koncernen med samma namn. Nu möblerar han om i styrelsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078