23948sdkhjf

Rekordstor husförsäljning i Bromölla

Svensk Husproduktions försäljning under sista kvartalet 2019 blev rekordhög och det totala värdet av försäljningen uppgick till mer än 250 miljoner kronor.

Såväl försäljningen av styckehus till privatkunder, som B2B-försäljningen till professionella beställare, slog rekord. Detta trots ett avvaktande marknadsläge, där nuvarande kreditrestriktioner begränsar lånemöjligheterna för såväl privatpersoner som för bostadsutvecklare.

Stefan Holmberg, vd på Svensk Husproduktion, kommenterar:

– Försäljningsframgången inom styckehus är ett resultat av alla de satsningar vi genomfört under hösten för att ännu bättre kunna leva upp till vårt löfte om ”Mest hus för pengarna”. Inom B2B har vi fortsatt vårt arbete med att utöka vår kundbas, och under perioden har vi fått ett flertal nya beställare som vi vill utveckla långsiktiga samarbeten med. Vi tror på fortsatta försäljningsframgångar under 2020 och ser fram emot att under våren öka upp vår produktionstakt för att möta den ökade efterfrågan på våra produkter.

Svensk Husproduktion etablerades år 2012 då Profura förvärvade varumärkena LB-Hus och Nordiska hus, med huvudkontor och fabrik i Bromölla.

Husfabriken i Bromölla har en kapacitet på närmare 1000 hus per år. Stora delar av produktionen är automatiserad och investeringar görs kontinuerligt för att öka graden av industriellt byggande. Företaget sysselsätter runt 140 medarbetare, har anställd byggledning och arbetar i nära samarbete med entreprenörer och ledande materialleverantörer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.094