23948sdkhjf

Efter vattenproblemen – då kan flytt ske

Inflyttningen på den nybyggda vårdbyggnaden ingång 100/101 på Akademiska sjukhuset i Uppsala försvårades när det upptäcktes problem med vattenkvaliteten. Men i dag togs nytt beslut om slutgiltig inflyttning. 

– Vi är mycket glada över dagens besked, att huset nu kan användas fullt ut. Det innebär ett lyft, både för patienter och för medarbetare, säger Malin Sjöberg Högrell (L), ordförande för sjukhusstyrelsen. 

På onsdagen meddelades att den slutgiltiga inflyttningen ska påbörjas den 3 februari, och beräknas vara klar i mitten av mars. 

Viss verksamhet har bedrivits trots problemen med vattnet, som strålbehandling, datortomografi och MR-undersökningar, men man har avvaktat med att öppna vårdavdelningar med inneliggande patienter.  

Under hösten har en rad åtgärder vidtagits, på rekommendation från en expertgrupp. Bland annat stängdes de UV-aggregat som använts för rening av vattnet av. Tillsammans med systematisk spolning har detta gett resultat, meddelar Region Uppsala. 

 – Vattnet uppfyller nu Livsmedelsverkets krav, och kvaliteten är stabil. Vi ser inte längre något hinder för att bedriva all slags vård i byggnaden. Vattnet är säkert, även för patienter med nedsatt immunförsvar, säger Hans Olov Hellström, biträdande sjukhusdirektör vid Akademiska sjukhuset. 

En officiell invigning ska hållas under våren. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093