23948sdkhjf

Markanvisningar för Barkarbystaden klara 

Järfälla kommun ska, enligt ett avtal om en utbyggd tunnelbana, ha byggt 14 000 lägenheter i tunnelbanans influensområde fram till år 2032. Nu är JM och Sveaviken båda vinnare av markanvisningar för två olika projekt i Barkarbystaden etapp III b. 

Läs också: JM möblerar om i ledningen

JM planerar att bygga 200 ägarlägenheter, vilka blir de första av sin sort i bostadsområdet. 

– Från JM ser vi att ägarlägenheter tillför ett viktigt komplement till befintligt bostadsutbud och som kan attrahera nya kundgrupper att hitta till Barkarbystaden. Allt fler lägenhetsköpare efterfrågar boende med direkt ägande som alternativ till bostadsrätt eller hyresrätt, säger Malin Lindskog, regionchef på JM. 

Lägenheterna planeras ligga centralt, med cirka 100 meter till tunnelbanan. I bottenvåningarna planerar JM för co-working, för att göra det lättare för småföretagare. 

Foto: Krook och Tjäder

Sveaviken Bostad planerar att bygga ett kvarter med 300 bostadsrätter, 115 studentbostäder, samt en förskola och kommersiella lokaler. 

– Vi är mycket glada över att vi vunnit denna markanvisningstävling och ser fram emot att bygga i Järfälla. Vi tror starkt på platsen och är övertygade om att den stadsutveckling som sker i Barkarby med tillkommande tunnelbanestation skapar en långsiktigt mycket attraktiv stadsdel att leva i, kommenterar Pär Thomaeus, vd Sveaviken Bostad. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.219