23948sdkhjf

Trots byggkonkursen – kan flytta in före jul 

Efter att Erlandssons bygg i Dalarna i november ansökt om konkurs stod flera byggprojekt osäkert, bland annat ett husbygge i Borlänge, där ungefär hälften av de sålda bostäderna hunnit bli färdiga. Men nu ser det ut som om de drabbade kan få en positiv julklapp. 

I bostadsområdet Frostbrunnsparken i Buskåker, Borlänge, planerades 41 lägenheter som skulle stå klara den 9 december i år. Men entreprenadföretaget Erlandssons Bygg i Dalarna hann bara klart med 22, innan de försattes i konkurs. 

Det var i början av november som vd Tomas Erlandsson berättade för Building Supply att Erlandsson Bygg i Dalarna fått en stämning på 35 miljoner euro, det vill säga 350 miljoner svenska kronor från en baltisk husleverantör, och att man därför begärde dotterbolaget i konkurs.  

Flera felaktigheter har sedan upptäckts i dotterbolaget, och i dag är både polis och Ekobrottsmyndighet inblandad, enligt Tomas Erlandsson. 

Men nu ser det ut som om bostadsköparna i Borlänge kommer att kunna få flytta in före jul. 

– Det nya entreprenadföretaget har gjort ett fantastiskt jobb med att bygga klart så alla kan flytta in här innan jul, säger Katarina Hultqvist, vd för byggherren Hultqvist Fastigheter, till Dalarnas Tidning. 

Det nya byggföretaget som togs in för att avsluta arbetet med de 19 lägenheterna som inte var färdiga beräknar att vara färdiga den 20 december, bara elva dagar efter dn ursprungliga slutdatumet. 

En del allmänna detaljer kommer inte bli färdiga förrän efter årsskiftet, men det är saker som kan slutföras efter inflytt. 

– Det är lite smågrejer som vi har kvar att ta tag i och ordna under januari, men de har fått komma in i alla fall och getts besked om när det ska bli klart, säger Katarina Hultqvist till Dalarnas Tidning. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078