23948sdkhjf

Belysning del av nya kontorsidentiteten

 När fastighetsbolaget Fastpartner renoverade sitt nya huvudkontor ville man stärka identiteten genom särskilda armaturer, och flera fick specialtillverkas. ”Det är verkligen kul att se att man har gått hela vägen,” säger Elektroskandias försäljningschef belysning Patrick Fagerli. 

Läs också: Första projektet i Järva Krog sålt – för drygt 1,5 miljarder kronor 

Fastpartners tre lokala kontor i Stockholmsregionen skulle flytta ihop till ett regionkontor, och Siemens tidigare fastighet intill E4:an i Upplands Väsby hade köpts. Men en renovering behövdes. 

– Vi slog i hop kontoren i Märsta, Vallentuna och Kista och flyttade hit. I dag är vi 22 anställda på det här regionkontoret, allt ifrån projektledare till tekniska förvaltare och driftpersonal. När vi tillsammans med arkitekten började titta på inredningen i de nya lokalerna var tanken från början att det här inte bara skulle vara vårt kontor utan även en visningslokal för att inspirera kunder och besökare till hur man kan utforma ett kontor på ett kreativt och lekfullt sätt, säger Anders Johansson, projektsamordnare på Fastpartner. 

Fors Måleri och Entreprenad var totalentreprenör för ombyggnationen och Marieviks El ansvarade för installation av el, belysning, data, passagesystem, inbrottslarm och brandlarm. 

– Vi har tagit bort undertaket och maxat upp takhöjden i lokalerna. Belysningen har sen fått ta plats. Vi ville ha bra armaturer med god ljusfunktion, men även att de skulle få fungera som designelement i inredningen vara en del av företagets identitet, säger Anders Johansson. 

Armaturerna kommer från Elektroskandia, som är leverantör till Marieviks El. Flera av armaturerna är ur sortimentet Cebe, men inte alla. Efter ett möte med Elektroskandia och inredningsarkitekterna stod det klart att en del belysning skulle kräva specialtillverkning. Då blev Elektroskandias ljusdesigner Elin Ferngren inblandad. 

– Det här var ett riktigt roligt och annorlunda projekt att vara delaktig i. Kunden hade klara idéer om hur de ville ha det och belysningen var en viktig del i inredningen på kontoret. Armaturerna fick ta plats och synas på ett lekfullt sätt. Jag tog fram lämpliga armaturer och gjorde beräkningar som ett grundunderlag, säger hon. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078