23948sdkhjf

Derome bygger hyreslägenheter i Luleå

Hållbart vid norrlandskusten

Nu är det klart att Derome kan påbörja arbetet med att bygga 117 nya hyreslägenheter i Luleå. Projektet har stort fokus på gestaltning och är ett bra exempel över hur stilfullt man kan bygga med industriell produktion.

- Det kommer bli otroligt vackra hus och det känns väldigt positivt att Derome kan vara en hållbar samhällsbyggare även längs med norrlandskusten, säger Petra Eriksson, Affärschef Derome Plusshus.

Efterfrågan av flerbostadshus i trä fortsätter att öka och nyligen blev ytterligare en beställning klar. Derome kommer att vara totalentreprenör för 117 hyreslägenheterna i kvarteret Liggunderlaget i den gröna och moderna stadsdelen Kronandalen i Luleå.

Det planeras för prefabricerade volymer med en blandning av ettor, tvåor och treor. Totalt fyra huskroppar med fyra eller fem våningar med loftgångar där första plan blir i betong och övriga våningar blir bostäder i trä.

I källarplan kommer det att byggas ett parkeringsgarage med en inbjudande innegård ovanpå.

- Det är en oerhört vacker utformning på husen och kommer bli ett bra exempel på hur fint man faktiskt kan bygga med volymhusteknik.

- Vi ser en stor potential och efterfrågan på dessa typ av projekt i norra Sverige, säger Petra Eriksson.Det är med stor omsorg som huskropparna gestaltats för att skapa hög boendekvalité i den nya stadsdelen. Ett levande intryck kommer att ges genom de olika fasadpartierna i plåt, träpaneler av olika slag och behandlingar i exempelvis trälasyr eller thermowood.

Beställningen är till ett gemensamt projekt för Magnolia Bostad och Slättö som ingår i deras joint-venture bolag, bildat i oktober i år.

Byggstart våren 2020

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109