23948sdkhjf

Stora skulder och brottsanklagelser 

Bostadsutvecklingsbolaget Aspect Properties före detta moderbolag  Octego group tvångslikvideras av Bolagsverket, och den gemensamma revisorn hoppar av och gör en anmälan om ekonomisk brottslighet. Det skriver Fastighetsvärlden. 

Aspect Properties och de andra dotterbolagen påverkas inte av konkursen i en direkt juridisk mening, eftersom de är fristående juridiska personer.  

Däremot påverkas de av en annan del i förloppet, nämligen den gemensamma revisorns avhopp. 

”Som jag tidigare nämnt så ställer god revisionssed krav på mig att avgå från ett uppdrag om mina försök att få in årsredovisningen i tid inte ger önskad effekt /…/ mot bakgrund av ovanstående har jag därmed i dag beslutat att med omedelbar verkan avgå som revisor i rubricerade bolaget samt till Bolagsverket lämna min anmälan. /…/ Jag har även lämnat en anmälan om ekonomisk brottslighet avseende bolagets styrelseledamöter till Ekobrottsmyndigheten”, skrev revisorn i våras, enligt Fastighetsvärlden. 

Flera av bolagen i Octego Group ligger för nuvarande i tvister med olika fordringsägare, och enligt källor till Företagsvärlden finns det skulder mellan 400 och 500 miljoner kronor. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094