23948sdkhjf

Vinnarna av Bopriset 2019 presenterade 

Det blev Stockholms Kooperativa Bostadsförening, SKB, som kammade hem Bopriset 2019 och fick ta emot prispotten på 100 000 kronor. 

– Vi är oerhört stolta och glada över utmärkelsen. Josef Franks idéer, där kvalitet är centralt och tanken om att ett bra boende för alla är en förutsättning för ett hållbart samhälle, stämmer väl överens med SKB:s värderingar. Priset är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb när vi förvaltar och utvecklar den goda idé som skapade SKB för över hundra år sedan, säger Eva Nordström, vd SKB. 

Bopriset instiftades förra året, till minne av Josef Frank, och delas ut med stöd av Svenskt Tenn. Priset och prispengarna delas ut till någon som främjat samhällsbyggande. 

– SKB:s evighetsförvaltning är en inspiration som fler aktörer på bostadsmarknaden borde ta intryck av. SKB har aldrig sålt en fastighet och satsar på kvalitet både i material och förvaltning, vilket lönar sig på lång sikt både för medlemmarna, samhället och klimatet, säger Moa Anderson, verksamhetsledare för Boinstitutet och jurymedlem för Bopriset. 

Juryns motivering för årets vinnare: 

”Med en hundraårig historia och ett DNA präglat av långsiktighet, kvalitet samt omtanke om de boende skapar vinnaren av Bopriset 2019 hem för människor genom hela livet. Vinnaren av Bopriset 2019 har evighetsförvaltning av sina fastigheter, där kvalitet och hållbarhet syns i material, energianvändning och i att vinsten återinvesteras för att bygga om och bygga nytt för bostadskooperativets medlemmar, nu senast hyllade Basaren på Kungsholmen i Stockholm, ritat av Wingårdhs.” 

Magiska barnarkitekter, Karlskrona seniorhusförening och Kristina Zakrisson fick hedersomnämnanden. 

Läs mer om: SKB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079