23948sdkhjf

De bygger prestigeprojekt i Helsingborg

Duo vann markanvisning

Fastighets AB 3Hus och LINK arkitektur har tillsammans tagit hem en markanvisningstävling på Drottninghög i Helsingborg.

Här planerar Helsingborgs stad en större transformation som ska lyfta stadsdelen till ett nytt kulturellt center.

Drottninghög står inför en omstöpning med förtätning, större torg, uökad kollektivtrafik och tydligare koppling till Helsingborgs centrum. 

– I tävlingen utvärderades de inkomna förslagen med avseende på gestaltning, gröna värden och upplåtelseformer, samt hur förslaget bidrar till ett levande centrum. Drottninghög är en av de mest intressanta stadsdelarna i Helsingborg med fantastiska miljöer och närhet till allt, säger Joakim Lindahl på Fastighets AB 3Hus.

Byggnaden, om runt 8 000 kvadratmeter i 16 våningsplan, ska inrymma en kombination av bostadsrätter och hyresrätter samt publika lokaler. 

LINK arkitekturs vision för projektet är att skapa ett urbant landmärke bestående av en byggnad som trappar sig upp från 3 till 16 våningar. .

– Vi förlägger offentliga funktioner i gatuplan och högst upp i byggnaden och drar samtidigt nytta av de gröna rummens förmåga att främja möten. Vi ser enormt mycket fram emot att sätta igång, säger Alexandra Adriani och Marius Lorentzen på LINK arkitektur.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078