23948sdkhjf

Fastighetsbolag bygger och renoverar logistikcentraler i rasande fart

Nystartade bolaget Swedish Logistics Property växer så det rasar. Sedan starten i Mars i år har de förvärvat mark och fastigheter från Nässjö i norr till Vellinge i söder.

Bara i oktober har bolaget gjort klart med två omfattande förvärv i Helsingborg och i Nässjö.

I Helsingborg ämnar man under 2019 börja bygga en logistikanläggning på ett 29 000 kvadratmeter stort markområde.

– Vi är långt komna i planeringen av en ny modern logistikanläggning inom den aktuella fastigheten. Våra dialoger med kommande hyresgäster har kommit långt och vår förhoppning är att inom kort kunna presentera vilka hyresgäster som kommer att etablera sig på detta fantastiska läge i Helsingborg, säger Peter Strand, styrelseordförande i SLP, i ett pressmeddelande. 

Under onsdagen tillkännagavs det att e-handelsföretaget JTI Ventures kommer att hyra en del av den 14 000 kvadratmeter uthyrningsbara ytan i Helsingborg.

– Vi är ett snabbväxande e-handelsföretag och har letat efter en lyhörd fastighetsägare som kan hjälpa oss med den anläggning vi behöver för att kunna fortsätta vår positiva utveckling. Tillsammans med SLP får vi möjlighet att göra detta i en modern logistikanläggning på ett mycket attraktivt läge i Helsingborg, säger Jimmy Tieu, VD på JTI Ventures.

I Nässjö har bolaget förvärvat 70 000 kvadratmeter uthyrningsbar lager- och logistikyta från norska NRP och Wilfast. 

– Vi är glada över att vi på så kort tid har kunnat hitta ett stort antal högintressanta investeringsobjekt. Detta har medfört att vi har kunnat hålla vår planerade höga förvärvsintensitet, säger Peter Strand. 

Bolagets planer är däremot inte att driva någon egen verksamhet på fastigheterna, utan att hyra ut, enligt Helsingborgs Dagblad. 

– Vi tror att utvecklingen när det gäller logistik ändå kommer att fortsätta. Dessutom har vi delägare varit med förr. Det går upp och det går ner, men har man en långsiktighet och ett bra erbjudande går det att etablera sig på marknaden, säger Peter Strand till tidningen. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078