23948sdkhjf

Så ska framtidens delade boenden byggas

Akademiska hus, KTH, HSB Living Lab och flera branschkollegor startar nu ett projekt för att undersöka hur framtidens olika sorters delade boenden ska utformas och byggas.

I ett omfattande innovationsprojekt ska samtliga parter göra en kartläggning och analys av ett antal nybyggda student- och delade boenden. Projektets syfte är att se hur boendena kan funktionsoptimeras och nyttjas smart.

Vi vill ta oss an utmaningen kring hur vi bättre utvecklar och i framtiden nyttjar våra byggda miljöer. Där är tanken om ökad delning och delat boende spännande ur fler perspektiv. Med utgångspunkt i användarnas behov kan vi studera hur dessa miljöer kan generera fördelar för både den enskilde personen och för hållbart samhällsbygge i en större skala som sparar på jordens resurser, säger Linda Teng, bostadsutvecklare och innovationsledare för hållbar stads- och campusutveckling på Akademiska Hus.

Resultaten från de experimenten kommer sedan att implementeras i Akademiska hus riktlinjer för kommande bostäder.

Övriga partners i projektet är Nordic Choice Hotels, Studentbostäder i Linköping AB, Chalmers, KTH, Zynka BIM, Tengbom, Arkitema, Semrén & Månsson och GG arkitekter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078