23948sdkhjf

Rättegången kring ÖFK:

Peab-mannen tonar ner inblandning.

När rättegången i ekobrottshärvan kring fotbollsklubben Östersunds FK och mot dess förre ordförande, Daniel Kindberg fortsatte gav den så kallade Peab-mannen sin bild av händelsen. Från att tidigare erkänt att han fakturerat bluffakturor till det kommunala bostadsbolaget Östersundshem gav han nu en annan bild av sin inblandning.

Enligt åklagaren är Peab-mannen en av nyckelpersonerna som möjliggjort överföringen av miljonbelopp till krisande Östersunds FK under åren 2013 till 2017. Mannen, som förlorat sitt chefsjobb i Peab, står åtalad för grov trolöshet mot huvudman för att ha godkänt fakturor som han visste var osanna.

Nu tonar Peab-mannen ner sin roll för rätten. Han säger att hans uppgift var att fakturera vidare det han fått på sitt bord. 

Enligt honom gjordes aldrig faktureringarna på uppdrag av Peab. För egen del hade han bara till uppgift att fakturera vidare det Sollefteåföretagaren ville ha betalt för. Det var en udda och ”ovanlig” lösning, förklarade Peab-mannen enligt SVT, men beställaren ville ha det så. 

Rättegången kring ekobrottshärvan i Östersunds FK går nu in på sin tredje vecka.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093