23948sdkhjf

Kungl. Biblioteket bygger i Håbo

Ny arkivbyggnad byggs av Veidekke och Vacse

Veidekke Bygg Kommersiellt ska på uppdrag av Vacse och Kungliga biblioteket bygga en ny arkivbyggnad i Håbo. Projektet är en totalentreprenad med fast ersättning på 61 MSEK och beräknas vara färdigställt under hösten 2020.

Projektet är en tillbyggnad cirka 4 000 kvadratmeter arkivlokaler för Kungliga biblioteket. De nya arkivlokalerna ska anslutas till befintliga arkivlokaler inom fastigheten Håbo Rölunda 1:6. Kungliga biblioteket, som idag förhyr lokaler inom fastigheten, kommer under byggtiden att bedriva verksamhet i angränsande lokaler.

Kungliga biblioteket hyr lokalerna i Håbo genom sitt uppdrag av regeringen. I dessa lokaler är huvudsaklig inriktning på förvaring av dagstidningar, magasin och allt annat övrigt tryckt material. I och med detta ställs höga klimatkrav på byggnaden. Projektet kommer att utföras i enlighet med Riksarkivets föreskrifter och allmänna råd om arkivlokaler.

Det känns mycket glädjande, både över det nära samarbete som Vacse har med Kungliga biblioteket som vill utöka sin verksamhet i våra lokaler samt över det kommande samarbetet med en för oss ny samarbetspartner Veidekke, säger Fredrik Linderborg, vd Vacse.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11