23948sdkhjf

MaxFastigheter gör sitt bästa kvartal någonsin

Når målet två miljarder

MaxFastigheters intäkter ökade under första halvåret med 24 procent till 66 miljoner kronor.

Samtidigt steg periodens resultat med 134 procent till 46,9 miljoner kronor. Även överskottsgraden är uppe i bra nivåer, 76,1 procent (74,0) och belåningsgraden är 60,2 procent (58 procent), skriver företaget i ett pressmeddelande

Fastighetsvärdet steg har till 2, 016 miljarder kronor (1 438).

- När jag tillsattes som VD hösten 2016 skrevs i ett av mina första vd-brev att jag såg fram emot att leda Bolagets tillväxt mot nästa etappmål om ett fastighetsvärde på två miljarder kronor.

- Jag kan nu stolt meddela att vi nått det målet och nu fortsätter bolagets tillväxtresa. Vi har nått målet genom att hålla på de principer vi haft gällande förvärv och vi har gjort det med bibehållna tankar kring liten tight organisation, lättförvaltade fastigheter, triple net hyresavtal och förvärv av högavkastande kommersiella fastigheter, säger vd Håkan Karlsson i pressmeddelandet

- Under kvartalet har bolagets hittills bästa resultat för ett kvartal uppnåtts och resultatet uppgick till hela 38 263 svenska kronor.

MaxFastigheter äger 44 fastigheter på 26 orter till en uthyrbar yta om 179 643 kvm.

- I Eskilstuna och Karlstad fortsätter våra projekt med full fart. Till Skiftinge handelsplats har tecknats ytterligare två hyresavtal sedan förra kvartalet. Det ena är med KFC och det andra med Yum Yum, en asiatisk kedja.

- Dessa skall läggas till de tidigare tecknade avtalen med DollarStore, Nordic Wellness, Waxy International samt Skiftinge Mat så nu börjar det se riktigt bra ut för området, säger Håkan Karlsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.453