23948sdkhjf

Modernt äldreboende byggs i Göteborg

"Ny välbehövlig satsning för äldre"

Nu har ett första spadtag tagits för ett nytt modernt äldreboende på Smaragdgatan i Tynnered, på platsen där det nya huset byggs. Äldreboendet kommer att stå klart för inflyttning i juni 2021 och är en del i jubileumssatsningen BoStad2021.

- Det känns fantastiskt roligt att få vara med här idag och påbörja bygget av de nya boendet här på Smaragdgatan.

- Västra Göteborg har en stor senior befolkning och det behövs tillskott av nya boendeplatser. Alla aktörer som kan vara med och bidra till detta är mycket välkomna, säger Kalle Bäck (KD), ordförande i SDN Västra Göteborg.

Äldreboendet består av 96 lägenheter och skapar runt  100 nya jobbtillfällen. Bakom satsningen står Stena Fastigheter Göteborg och Attendo.

- Det är såklart otroligt roligt att få vara med i detta spännande projekt och att få vara med och bidra till att nya välbehövliga boenden för äldre växer fram. Jag tror att vi kommer att få ett riktigt bra samarbete med stadsdelen och Stena Fastigheter, säger Caroline Forsell, regionchef i Attendo Egen Regi Väst.

Stena Fastigheter Göteborg och Attendo har tecknat ett socialt avtal, som innebär satsningar på ökad integration och att skapa arbetstillfällen för hyresgästerna i området.

Detta är en del i Stena Fastigheters långsiktiga satsning på Tynnered, där även modernisering av befintliga lägenheter och flera åtgärder för en ökad trygghet i utomhusmiljön ingår.

- Vi värnar om området och vill se det utvecklas. Med äldreboendet kan vi erbjuda flera olika alternativa boendeformer för livets olika behov i Tynnered, vilket känns fantastiskt, säger Ann-Catrin Dryselius, fastighetschef på Stena Fastigheter Göteborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078