23948sdkhjf

Altum rekordbudade på konkursauktion

Brist på begagnade byggnadsställningar

När det jättelika byggställningspartiet på 8000 kvadratmeter i Norrköping blev tillgängligt för konkursauktion på Klaravik var det många om budet, enligt ett pressmeddelande från Klaravik

Efter budgivningen med över 200 lagda bud landade vinnarsumman på 1 711 000 kr - rekord för en konkursauktion på Klaravik. Och det är ingen slump. Bättre begagnade byggställningar är en bristvara.

Till slut var det Altum Service som tog hem byggställningspartiet i Norrköping. För ägaren Joacim Ericsson passade auktionen som ställningarna på sitt företagsbygge: perfekt.

- Vi har liknande ställningar sedan tidigare och har expanderat kraftfullt senaste åren. Så det här blir ett bra tillskott i verksamheten, säger Joacim Ericsson om köpet som var hans allra första på klaravik.se.

Liten begagnatmarknad
Begagnatmarknaden för den här typen av ställningar är annars inte särskilt stor, berättar Joacim, vars företag har sin hemvist i Örnsköldsvik och Umeå.

- Det är svårt att få tag på. Så när en vän tipsade mig om auktionen blev jag genast intresserad. Riktigt kul att det gick vägen.

Sedan slutet av 2017 har Klaravik drivit affärsområdet med konkursauktioner. Både manskapet (idag sex personer) och försäljningsvolymen har växt successivt sedan dess. Och den senaste försäljningen befäster ställningen. Den är rekordstor.

- Vi ser att allt fler konkursförvaltare anförtror oss för större uppdrag. Med vår plattform som stöd når vi ut till köpare och dessutom på kort tid. Vi klarar av den tidskritiska faktorn samtidigt som vi i många fall lyckas överträffa förväntningarna i budgivningen, säger Joachim Ågren, affärsområdeschef för Obestånd på Klaravik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094