23948sdkhjf

Förebilder ska lyfta byggintresset

Bygmastipendiater utsedda

 Sistaårseleverna Isabelle Ehlde Dahlqvist och Simon Öhman på Bygg- och anläggningsprogrammet på Vallentuna gymnasium får dela på årets Bygmastipendium. Förutom äran och en exklusiv verktygsväska full med verktyg innebär stipendiet femtusen kronor var. Stipendiet riktar sig till sistaårselever på ett urval av landets gymnasieskolor och delas ut för sjätte året i rad, men det var första gången priset delades ut i Vallentuna.

Beskedet att Isabelle Ehlde Dahlqvist och Simon Öhman är skolans första Bygmastipendiater tillkännagavs av skolans biträdande rektor Johan Klintberg vid en tillställning på skolan. Rektor läste upp de personliga motiveringarna och överlämnade diplom till de förvånade och glada eleverna. Bygmas representant Susanne Ersson överräckte prischeckar samt de exklusiva verktygsväskorna.

Det är sjätte året i rad som stipendiet delas ut och det på ett drygt tiotal orter runtom i Sverige. Med stipendiet vill byggvaruföretaget Bygma, som står bakom stipendiet, uppmuntra elever att välja byggbranschen och bidra till att öka branschens yrkesstolthet, liksom att säkerställa framtida arbetskraft och kompetens inom byggsektorn. Stipendiet ges till den eller de elever som antingen visat på goda studieresultat eller gjort en anmärkningsvärd uppryckning.

– I en tid där allt färre elever väljer de yrkesförberedande programmen, i vart fall i storstadsregionerna, är det viktigt att vi säkrar yrkeskunskapen och en hållbar framtid för branschen. Därför vill vi lyfta fram unga förebilder i skolans värld och inspirera fler ungdomar till att vilja satsa på en utbildning inom bygg. Det är syftet bakom Bygmastipendiet, säger Carl Evedius, inköps- och marknadschef på Bygma.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094